Therapeutische werking - Invloed waterkefir op gezondheid - Alles over Waterkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Therapeutische werking - Invloed waterkefir op gezondheid

Waterkefir

Waterkefir wordt een heilzame werking (geen genezing, maar gezondheidsondersteunend) toegedicht voor o.a. de volgende gezondheidsproblemen:


Verder wordt waterkefir gebruikt om te ontslakken en de verstoorde darmbalans weer in balans te krijgen, na bijvoorbeeld een antibioticakuur
.
De Russische professor Menkiw heeft baanbrekend onderzoek gedaan naar de relatie tussen kefirgebruik en de kwalen kanker, tubercelose en maag- en darmaandoeningen. Zo is van de mensen in de Kaukasus (waar kefir van oudsher gebruikt werd) bekend dat deze ziektes er nagenoeg niet voorkomen.

Gezien het feit dat er helaas nog weinig over de medicinale werking van kefir is terug te vinden, is het van groot belang dat nieuwe inzichten, onderzoek en met name wetenschappelijke onderbouwing bekend gemaakt worden zodra deze voorhanden zijn. Ik zal daar graag op deze plaats een plekje voor inruimen, al is het maar een link naar de juiste pagina.
Zie de pagina Probiotica en wetenschap voor andere links die verwijzen naar wetenschappelijke informatie over (water)kefir.

Let wel op dat deze drank niet geschikt is voor
diabetici; ze bevat doorgaans altijd nog wel wat restsuiker, naast de vruchtensuiker van de vruchten. Bovendien moet men rekening houden met een kleine hoeveelheid alcohol, die in de drank aanwezig kan zijn (maximaal 2% na 2 a 3 dagen, maar gemiddeld veel minder: maximaal zo'n 0,5%, maar meestal niet meer dan 0,2%).


Verantwoording:

Bedenk bij dit alles wel, dat als u melkkefir therapeutisch wilt gebruiken, het eerst zaak is contact op te nemen met uw huisarts/voedingsdeskundige (bij voorkeur orthomoleculair geschoold) voor advies! Wij zelf kunnen geen enkele gezondheidsclaim garanderen. Dat is wettelijk verboden voor voedingsmiddelen en voedingssupplementen, waar melkkefir onder valt.

Buiten dat kunt u natuurlijk kefir ook gebruiken, simpelweg vanwege het feit dat het gewoonweg erg lekker is! Wij zullen nimmer op de stoel van een arts gaan zitten, daar hebben we immers ook niet voor gestudeerd. Dat oordeel laten we dan ook graag aan andere, gekwalificeerde professionals over.

Kefirboek van Peter Bauwens.


Links het kefirboek van Peter Bauwens. Ook de therapeutische werking van zowel water- als melkkefir (die we ook leveren), wordt daarin uiteengezet. Klik op de foto voor een gedetailleerde beschrijving.

 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu